خانه داری به سبک دیجیتالی



نويسنده : کدبانوی دیجیتالی ; ساعت ۸:۳۱ ‎ق.ظ روز یکشنبه ٥ آبان ۱۳۸٧

اصول بهداشتی در آشپزخانه

 

مهمترین نکته برای پیشگیری از مسمومیتهای غذایی آن است که :

1- قبل از تماس با غذا دستها را آب گرم و صابون بشویید.

2- بعد از خروج از دستشویی ، تماس با سطل زباله و یا حیوانات خانگی دستها را کاملاً بشویید .

3- زخمها و بریدگیها را بپوشانید .

4-  دستها را با حوله جداگانه ای خشک کنید و از دستمال آشپزخانه برای این کار استفاده نکنید.

5- هر چند وقت یکبار ،‌ دستمالها ، پارچه های آشپزخانه و ابر ظرفشویی را سفید ، ضدعفونی و یا تعویض کنید .

6- سطوح کار ( روی میز ،‌ تخته آشپزخانه و سایر سطوح تماس با مواد غذایی ) را در آشپزخانه به طور مرتب ضد عفونی کنید ؛ بویژه پس از آماده سازی مرغ و گوشت خام .

7- قبل از بازکردن قوطی کنسرو ‌، در آن را پاک کنید.

8- ظروف ، سطوح کار ، قاشق ، کارد و چنگال را با آب داغ و مواد پاک کننده بشویید ، آبکشی کنید و در صورت امکان بگذارید تا کاملاً خشک شوند .

9-  از تماس حیوانات خانگی با غذا ، ظروف و سطوح کار جلوگیری کنید .

10- مواد غذایی بدون بسته بندی و یا از بسته بیرون ریخته شده ، مگس ، موش ، مورچه و سوسک را که ناقل باکتریها هستند ، به خود جذب می کنند . پس این غذاها را بسرعت جمع آوری و محل مورد نظر را تمیز کنید .

11-  از چاقو و تخته ای که برای بریدن گوشت خام استفاده می کنید ، برای سبزیهای تازه و غذاهای پخته استفاده نکنید و آنها را پس از هر بار استفاده بشویید .

12- بهتر است تخته جداگانه ای برای گوشت و مرغ خام داشته باشید .